Milloin tomaatti kukkii?

Päivitetty viimeksi:

Tomaatin kukkiminen ja pölytys

Kysymys: Milloin tomaatti alkaa kukkia?

Moi Mikke! Olen paraikaa kasvattamassa omia tomaatintaimia siemenistä. Taimet ovat jo noin 15-senttisiä ja melko tanakoitakin.

Milloin tomaatti kukkii? Koska ensimmäiset kukkatertut kehittyvät?

Luin jostain, että tomaatit kannattaa istuttaa lopulliselle kasvupaikalleen, kun ensimmäiset kukkatertut aukeavat. Näin toukokuun alussa on kuitenkin aivan liian kylmää, joten mietinpä, josko ensimmäiset kukkatertut joutuvat aukeamaan sisätiloissa? Onko tästä haittaa tomaatille?

Vastaus:

Tomaatti alkaa kukkia noin 8-10 viikkoa kylvämisen jälkeen, riippuen lajikkeesta ja kasvuolosuhteista.

Tomaatin taimet kannattaa tosiaan istuttaa lopulliselle kasvupaikalleen mahdollisimman pieninä, ensimmäisten kukkien avautuessa.

Pienemmät taimet sopeutuvat uuteen ympäristöön nopeammin ja ehtivät kasvattaa tukevan juuriston, ennen kuin on aika alkaa kypsyttää ensimmäisiä hedelmiä.

Mutta istuta tomaatit vasta, kun yölämpötila ei laske alle 10 asteen. Hyvä nyrkkisääntö on, että kesäkuun alulla tomaatin voi istuttaa avomaalle, kun hallanvaara on ohi. Etelä-Suomessa ehkä jo toukokuun loppupuolella ja Lapissa pari viikkoa myöhemmin.

Lue lisää: Tomaatin kasvatus avomaalla – Näillä ohjeilla varmistat herkullisen sadon

Jos alkukesä on viileä, voit rauhassa antaa ensimmäisten kukkien avautua sisätiloissa. Täristä täysin avautuneita kukkia varovasti päivittäin, niin pölytys onnistuu paremmin.

Lue myös: Tomaatin kasvatus kotipuutarhassa: Näin onnistut helposti

, ,

Kuka täällä kirjoittaa?


Lue seuraavaksi:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *