Milloin kurkku kannattaa istuttaa? Näin istutat kurkun oikein

Päivitetty viimeksi:

Kurkun istutus ja kasvatus avomaalla

Kysymys: Milloin kurkku kannattaa istuttaa?

Haluan kasvattaa kurkkua kotipuutarhassa kasvimaalla ja kasvihuoneessa. Olen lukenut, että kurkku on kylmänarka kasvi ja paleltuu helposti.

Milloin kurkku kannattaa istuttaa avomaalle ja kasvihuoneeseen?

Vastaus:

Kurkkukasvit ovat kaikki kylmänarkoja. Kurkkua ei pitäisi kylvää tai istuttaa liian aikaisin, koska ne vaativat lämpöä ja kasvu häiriintyy herkästi kylmässä.

Yleensä sopiva istutushetki ajoittuu avomaalla kesäkuun ensimmäiselle puoliskolle, noin kesäkuun 10. päivän tienoille. Tällöin hallanvaara on yleensä ohi.

Viileinä alkukesinä kurkuntaimia kannattaa pitää sisällä pidempään, kun taas lämpiminä vuosina kurkun voi istuttaa avomaalle jo toukokuun lopulla.

Avomaankurkun kasvatus onnistuu varmimmin, kun suojaat taimet istutuksen jälkeen kasvuharsolla, joka kerää ja tasaa lämpöä ja hellii herkkiä kurkuntaimia.

Kasvihuoneeseen kurkun voi istuttaa noin 2-3 viikkoa aikaisemmin riippuen kasvihuoneesta ja sijainnista. Suojaisella paikalla hyvin tiivistetty kasvihuone pitää melko hyvin lämpöä. Toki kasvuharso tulee kasvihuoneessakin tarpeeseen, jotta kurkut kotiutuvat uuteen ympäristöön helpommin.

Lue lisää: Kurkun kasvatus: Helpot ohjeet ja parhaat lajikkeet kotipuutarhaan

, ,

Kuka täällä kirjoittaa?


Lue seuraavaksi:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *