Koska tomaatit voi siirtää kasvihuoneeseen?

Tomaatin kasvatus ja hoito kasvihuoneessa

Jaa tämä artikkeli:

Kysymys: Koska voin siirtää tomaatit kasvihuoneeseen keväällä?

Aion kasvattaa tomaatteja tänä vuonna ensimmäistä kertaa kasvihuoneessa. Koska voin siirtää tomaatit kasvihuoneeseen ilman pelkoa siitä, että ne kärsivät kylmyydestä?

Vastaus:

Tomaatit voi siirtää lämmittämättömään kasvihuoneeseen, kun yölämpötila sisällä ei laske 10 asteen alapuolelle. Tätä kylmemmässä taimien kasvu häiriintyy ja juuristokin kärsii kylmässä maassa.

Yleensä tomaatit voi siirtää kasvihuoneeseen suunnilleen toukokuun puolivälissä tai hieman myöhemmin.

Jos tuli kuitenkin hätiköityä (niinkuin minulla), voit suojata tomaatintaimia viileinä öinä tomaatintaimia halla- tai kasvuharsolla. Ohuen harson voit taittaa vaikka kaksin- tai kolminkertaiseksi, jolloin se suojaa arkoja taimia paremmin.

Kasvihuoneissakin on toki eroja. Lasiseinät eivät eristä lämpöä yhtä hyvin kuin kennolevy – ja silloinkin kennolevyn paksuus vaikuttaa eristyskykyyn huomattavasti. 4 millimetriä paksu levy ei eristä juurikaan, mutta 6 mm tai 10 mm paksut levyt toimivat jo paremmin.

Satunnaisina kylminä öinä kasvihuonetta voi lämmittää 2-3 asteella kynttilöillä. Varmista kuitenkin, että kynttilät ovat palamattomalla alustalla ja tarpeeksi kaukana syttyvistä materiaaleista, kuten kasvuharsoista.

Itse lämmitin kasvihuonettani viime keväänä hautakynttilöillä. Niiden suojakupu toi mielenrauhaa ja pitkä paloaika riitti useammaksi yöksi.

Toki tuikkukynttilät lämmittävät enemmän, mutta ne myös palavat nopeammin ja kuumempina. Kiinnitä siis tuikkujen kanssa erityistä huomiota paloturvallisuuteen. Kovin vetoisiin kasvihuoneisiin kynttilöitä ei kannata jättää palamaan.

Lue seuraavaksi: Tomaatin kasvatus: Näillä helpoilla vinkeillä onnistut varmasti

Jaa tämä artikkeli:

, ,

Lue seuraavaksi:


3 vastausta artikkeliin “Koska tomaatit voi siirtää kasvihuoneeseen?”

  1. Hei. Kiitos hyvistä sivuista. Aloitan just tomaatin ja kurkun kasvatusta, niin täältä löytyi hyvää tietoa!

    • Hei vaan Tiina,

      kiva kuulla, että löysit täältä vinkkejä! Tässä juuri kirjoittelen pitkää opasta kurkun kasvatukseen, niin avomaalle kuin kasvihuoneeseen tai parvekkeellekin. Sieltä löytyy vielä lisää niksejä runsaaseen ja maistuvaan kurkkusatoon. Opas on luettavissa viimeistään ensi viikonloppuna.

      Hauskaa vappua! 🎉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *